Управляващите се провалиха във всички реформи, смята Корнелия Нинова

12:34, 20 дек 15 / Политика 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Управляващите са се провалили във всички реформи. Това заяви пред БНТ зам.-председателят на парламентарната група на БСП Лява България Корнелия Нинова.

Тя също изрази тезата, че вотът на недоверие вече е необходим, защото се събрала много обществена енергия срещу това управление – протести на майки, на хора от музеи и библиотеки, на МВР, срещу винетките и увеличението на таксите и данъците. Веднага след ваканцията през януари от БСП ще започнат консултации с другите партии, които се определят като опозиция. 

Според Нинова нито една реформа на управляващите не се е осъществила в правилната посока. Тя даде за пример пенсионната реформа, като посочи, че се вдига възрастта и стажът за пенсиониране. Здравната реформа и разделянето на основен и допълнителен пакет пък оставят много хора извън възможността да имат достъп до здравеопазване.

„Нужна е съдебна реформа, но не е тя това, което се направиха управляващите. Времето го показа с гласуването“, добави тя.

Нинова бе категорична, че единствената алтернатива на сегашното управление е БСП. „Твърдението, че това е единственото възможно управление и няма алтернатива, не е вярно. Има такава и ние го показахме”, категорична бе Нинова. Тя подчерта, че миналата седмица не е имало 15 млн. за майките, а в същия ден правителството е раздало 300 млн. на министерствата за персонал, заплати и бонуси. „Що за политическа арогантност е това”, запита тя.

За ДСБ Нинова коментира, че "политическата им шизофрения е заразна". „Да се обявяваш в опозиция и да си част от РБ, който подкрепя управлението и да имаш министър в правителството, е политическо безумие и шизофрения”, поясни Нинова.

По думите й конгресът на Столетницата догодина трябва да отговори на въпросите – защо са стигнали до тук и какво правят оттук нататък. Попитана кой ще е кандидатът на БСП за президент, Нинова отговори, че кандидатури все още не са били обсъждани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама