Коледен концерт и детски спектакли е подготвила Русенската опера през идващите дни

13:23, 20 дек 15 / Култура 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Концерт на Студио за модерен балет „Фрийдъм“ при Държавна опера – Русе организира днес културната институция. Той е втори по ред. Първият беше на 5 декември в зала Филхармония, а днешният ще е в зала Опера. Началният му час е 18.00, а самото събитие е насочено към най-младата публика, тъй като е детски спектакъл, придружен с мултимедия.

Отново към най-малките е насочена операта „Скрудж“ от композитора Джеймс Лейси. Премиерата ѝ беше преди дни – на 16 декември, а утре, на 21-и, понеделник, родителите отново ще могат да заведат децата си да гледат спектакъла. Мястото е зала Опера, а началният час – 19.00.

Чрез него децата могат да надникнат в света на възрастните през прозорчето на Коледа, представя операта на сайта си русенската културна институция. Скрудж – име, станало нарицателно за скъперник, скръндза и пинтия е човек, който може да чуе звъна на стотинка, изпусната на паважа през две преки, но не чува песента на коледарите в собствения си офис. Който зърва отблясъка от златна паричка в трезора на банката на съседния квартал, но е сляп за хората край себе си. Какво може да отключи такова сърце, превърнало се в касичка? Само коледно чудо. То превръща скъперника Скрудж в щедър и усмихнат човек.

На 23 декември, сряда и ден преди Бъдни вечер, е Коледният концерт. Той ще е в зала Филхармония от 19.00 часа. Диригент ще бъде Свилен Димитров, а солисти – Даниела Караиванова и Петя Цонева. Ще свири оркестърът на Държавната опера в Русе, ще се включии и хор „Проф. Васил Арнаудов“. В програмата са включени произведения на Вивалди – Концерт за два тромпета и оркестър, "Зима" из "Годишните времена" и "Глория". 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама