Отровни вещества затрудняват пускането на тока в ж.к. „Люлин“

13:24, 20 дек 15 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
При горенето на кабелите на изолацията се отделят отровни вещества и това затруднява работата по възстановяването на електрозахранването в ж.к. „Люлин“. Това обясни за София Topnovini.bg Виктор Станчев – директор „Експлоатация и поддържане“ към ЧЕЗ.

„Трябва да се проветри кабелният колектор. Той представлява един циментов тунел, през който човек с целия си ръст се движи и по стените му са закрепени кабелите“, уточни Станчев. Екипите на пожарната са помогнали с потушаването на пожара и изчистването на отровните газове със специални вентилатори.

„Към момента става въпрос за пожар в кабелен колектор в подстанция „Модерно предградие“, която захаранва от 1-ва до 7-ма част на ж.к. „Люлин“. Възстановено е захранването на голям процент от нашите клиенти. Към момента се работи по възстановяване на останалата част“, заяви Станчев. Той допълни, че в сутрешните часове около 15 000 клиенти са били без ток.

„В момента техният брой намалява, защото започваме да включваме един по един кабелите след проверка и ремонт. Надяваме се до края на светлата част на деня да сме захранили абсолютно всички клиенти от „Люлин“, добави той.

По думите му причината за аварията е опит за кражба на кабели в кабелен колектор, заради което се е разразил пожар и е повредил голяма част от кабелните трасета в този колектор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама