СЕМ глоби БНР заради Волгин

13:56, 20 дек 15 25 435 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съветът за електронни медии (СЕМ) е глобил Българското национално радио (БНР) заради предаването “Деконструкция” на Петър Волгин. За това съобщи самият той в своя профил в социалната мрежа Facebook.

Глобата е заради издание на предаването, в което според СЕМ има “тежки погазвания на закона”. Водещият със спорна репутация Волгин, който многократно е бил обвиняван, че не спазва принципите на плурализъм във воденото от него предаване, твърди, че става въпрос за “политическа поръчка”.

“Кои са основните нарушители и какви са техните грехове според надзорния орган? Първо, виновен съм аз, задето съм си позволил да критикувам политиката на европейските и американските елити, които се стремят да наложат своите представи за управление по целия свят. Второ, виновна е Калина Андролова, задето си е позволила да критикува поведението на Росен Плевнелиев. И, трето, чуйте, чуйте, това ми е любимото, виновен е Божан Петров, задето говори с ирония за управляващите в България. Разбирате ли какво става!? Вече се забранява не просто критиката, забранена е дори и иронията!”, пише Волгин.

Той често става обект на критика дори от свои колеги. През 2014 г. създателите на предаването “12 плюс 3” по БНР излязоха с позиция срещу Волгин. В отворено писмо журналистите Йордан Лозанов и Георги Папакочев заявиха, че се срамуват от това, че ”напълно основателно повече от половин година протестиращите срещу правителството на антиевропейската, русофилска олигархия освиркват шумно и с нескрито презрение името на шефа и един от водещите на предаването Петър Волгин”. Те го обвиниха, че “все по-често се лее неприкрита и целенасочена политическа пропаганда в полза на силните на деня”, както и в това, че в опит да се манипулира аудиторията се използват ”перфидните агитационни методи на ЦК на БКП и ДС, за да се лансират груби антиевропейски и антизападни нападки за сметка на проруските и евразийски тези – нещо, което е далеч от официалната (засега поне в нейната видима част) политика на България и което е несъвместимо с националните й интереси”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама