Страхът на политици и бизнесмени пречи на съдебната реформа, смята съдия Емил Дечев

13:59, 20 дек 15 / Политика 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
“Съдебната реформа е възпрепятствана от страха в средите на политиците и на големия бизнес, който има връзки с политиката и определя донякъде политическия дневен ред,че ако в България се направи истинска, добра съдебна реформа, има реална опасност политици и влиятелни бизнесмени да получат справедливо възмездие”. Това заяви съдия Емил Дечев в ефира на БНР.

“Тази лична драма на тези хора се превръща в драма на цялото общество. Една част от хората, които трябва да направят реформата и могат да я направят, не я правят, защото се страхуват, че може да ги застигне осъдителна присъда. Затова всичко става много мъчно и с имитация”, допълни още той.

“Най-точно е да се каже, че ние излязохме на стълбите на Съдебната палата за откровен разговор с гражданите... Това е доста нетрадиционен акт. Случва се за първи път в историята на България. А се случи, защото се отдалечаваме от нормалността.

За 26 години политиците имаха достатъчно време да извършат промените в законите, така че да се върнем към нормалността. За съжаление обаче проблемите не се решават”, отбеляза Дечев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама