Взривно устройство откриха в аварийно кацналия френски самолет (обновена)

14:43, 20 дек 15 / Свят 25 263 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Властите в Кения са открили взривно устройство в тоалетната на кацналия аварийно в страната самолет на Air France, съобщи „Льо Паризиен“. Машината изпълняваше полет AF 463 от остров Мавриций за Париж.

По-рано днес самолетът на френската компания с 459 пасажери и 14-членен екипаж на борда кацна аварийно в Кения заради бомбена заплаха.

Един задържан

Един от пасажерите на самолета е задържан под стража, съобщава Газета.ру, позовавайки се на кенийски телевизионен канал.

По-рано бе обявено,че шестима пътници са били разпитани във връзка с взривното устройство, открито на борда на машината.

Всички пътници и екипаж са в безопасност, а откритото взривно устройство е било предадено на армията, за да бъде детронирано.

По думите на представител на кенийската полиция, по време на полета от Мавриций към Париж пасажер е забелязал в тоалетната нещо , което приличало на „часовников механизъм прикрепен към кутия“. Пътникът съобщил за устройството на екипажа на самолета, който информирал пилотите, вследствие на което било извършено аварийно кацане на международното летище в Момбаса.

Кенийския министър на вътрешните работи ДжоузефНкайсери отказа да коментира естеството на взривното устройство. „Това е международен въпрос, ще го обсъдим и с властите на остров Мавриций“, каза той минути преди да се срещне с евакуираните пътници, които ще бъдат настанени в хотел.

В съобщение на Air France се казва, че ще се погрижат за пътниците и че се води разследване от властите за установяване източника на заплаха. Компанията допълва, че е изпратила друг самолет до Момбаса, за да откара пътниците до Париж. Полетът е насрочен за късния следобед. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама