Пианист от Добрич спечели голяма награда в Япония

14:46, 20 дек 15 / Култура 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Младият пианист Светослав Тодоров от Добрич спечели първо място на деветото издание на международния конкурс "Йохан Себастият Бах" във Фукуока, Япония. Талантливият българин учи в Кралския музикален колеж в Лондон, а миналата година е поканен да изнесе концерт за Британската принцеса Ана в Единбургския дворец "Холирууд". Избран е за лице на Българското посолство в Лондон за следващата година.

Светослав Тодоров е едва на 24 години, но зад гърба си има призове от национални и световни конкурси. Последният е от Япония, където жури от водещи академии от Япония, Корея, Китай, България му присъждат първото място.

Музикалната си кариера започва в предаването на БНТ "Като лъвовете", продължава в музикалното училище във Варна, след това една година учи в Музикалната академия и продължава в Единбургския университет. Свирил е за Британската принцеса Ана, която е дъщерята на Елизабет Втора, на кралица Елизабет. В специален концерт, организиран в Единбургския дворец, Холирууд. Сега е Светослав е възпитаник на Кралския музикален колеж в Лондон. За следващата година го очакват също много предизвикателства, но може би най-голямото е реализирането на негов личен проект. Наред с музиката Светослав обича спорта и природата. Казва, че тя е най-големия му вдъхновител.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама