Детска игра учи момиченца как да харчат повече пари

14:47, 20 дек 15 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Прахосница" учи малки деца как да изхарчат повече пари. Играта, предназначена за момичета над 7 години, се предлага като топ коледен подарък във варненските книжарници и онлайн магазините, установи репортер на Topnovini.bg.  

Социалните мрежи преливат от негативни коментари за предназначението и смисъла, който се крие в този продукт. Родители твърдят, че никога не биха купили нещо подобно за подарък както на своите дъщери, така и на чужди деца.

Целта, според описанието, е да се изхарчат всички пари, получени като стартов капитал, както и спечелените по време на играта. Играчът, който пръв изхарчи всичките си пари, получава титла "Прахосница №1". Вторият става "Прахосница №2", третият - "Прахосница №3", а последният с пари губи играта.

"Опростачването достигна дъното, това може би е част от образователната система", са само малка част от коментарите в мрежата.

В навечерието на Рождество Христово може би е редно да се замислим кой е най-подходящият подарък за децата ни. Разбира се, според по-интелигентните българи, символиката на подареното трябва да е свързана най-вече с опазване на общоприетите ценности.

Ако все още не се досещате какво можете да подарите на детето си, просто му купете книга. Сред стотиците заглавия по рафтовете ви очакват "Цветята на малката Ида", "Митове и легенди", "Малката кибритопродавачка" и още много любими произведения на световни класици.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама