Калфин: Основните мотиви на Кънев не са свързани със съдебната реформа

15:27, 20 дек 15 / Политика 25 409 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Излизането на част от ДСБ и Радан Кънев от управляващата коалиция е свързано с различно политическо позициониране. Съдебната реформа се използва за легитимиране на политическо действие с оглед на бъдещите избори. Това каза вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин в предаването „Неделя 150“ по БНР.

Според него тази стъпка би имала ефект, ако целият Реформаторски блок беше тръгнал, като тогава наистина са щели предизвикат нови избори. Калфин бе категоричен, че основните мотиви не са свързани с конституцията и съдебната система.

За съдебната реформа той отбеляза още, че липсва цялостна визия за нея и че бившият правосъден министър Христо Иванов не е бил достатъчно ясен и диалогичен.

„Непрекъснато говорим със заклинания за съдебната система. Формулата „Министри в затвора“, която приложи Румъния, не е направила хората по-доволни и те пак са на улицата, значи това не е достатъчно“, заяви вицепремиерът.

По думите му, ако правителството заради забавените реформи не е в състояние да ускори промените, то тогава няма обществен смисъл от него. „Няма смисъл от правителство, което се отбранява и си търси само продължение на мандата“, добави Калфин.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама