Тоалетните във варненско училище преливат от смартфони

15:56, 20 дек 15 / Любопитно 25 337 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всяка седмица ученици изтърват между два и четири мобилни телефона в тоалетните в сградата на Професионалната гимназия  по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров“ във Варна. Това стана ясно по време на родителска среща, която се проведе наскоро в учебното заведение.

"Проблемът е в това, че тоалетните се запушват и се налага да викаме работници от фирма“, заявиха от гимназията. Всяко вадене на телефон от тоалетната обаче ощетявало бюджета на училището с около 400 лева.

"Вече ни правят отстъпка, но за жалост смартфоните, които учениците изпускат, докато ходят по нужда, струват от порядъка на 700-1000 лева. А след като апаратите бъдат извадени от мръсната вода, често не стават за нищо, допълват и учители.

Всъщност от училището още през септември заделили пари и купили свръхмощна помпа именно за такива цели. Но тя можела да бъде използвана само ако не е пусната водата на казанчето.

"Незнайно защо, когато нашите възпитаници си изтърват телефоните, веднага пускат и водата. И се налага да викаме работници, които да оправят проблема“, жалват се от ръководството на гимназията.

Оттам призовават родителите да обърнат внимание на децата си и ако е необходимо, да не ги пускат със скъпи смартфони на училище. Както и да ги научат да мислят не само за своите вещи, но и за имуществото, за което се харчи делегиран бюджет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама