"Билла" завзема територията на "Пени" в Поморие

16:11, 20 дек 15 25 637 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Билла България" завзема територията на затворения "Пени" в Поморие от понеделник, 21 декември, показа проверка на Topnovini.bg. Компанията отваря свой магазин на същото място, където доскоро се помещаваше този на оттеглилия се конкурент. Официалното откриване е утре от 17.00 ч.

"Билла" и дискаунтърът "Пени" са собственост на един и същ концерн – REWE Group, затова, след като през октомври "Пени" преустанови дейността си в България, "Билла" е с предимство и първа получи право да избере обекти, които да превърне в свои магазини.

"Търговските обекти на "Пени" в страната са 49, като в десет от тях ще бъдат открити Billa магазини. Изборът е продиктуван от нашата стратегия - знаем точно колко магазина трябва да имаме в София, колко във Варна и в другите градове, и си я следваме. Взехме тези от магазините на "Пени", които отговарят на нашата стратегия като град, локация, квадратура. В настоящия момент други обекти на "Пени" не представляват интерес за нас", коментира преди дни управителят на "Билла България" Бойко Сачански пред "Капитал Daily". Шест от магазините ще бъдат отворени до края на тази година, други два са в процес на препроектиране, а останалите два трябва да заработят под марката Billa възможно най-скоро.

Въпреки че експанзията на "Билла" е насочена предимно в големите градове, то ще има и изключения. Такъв е и случаят с магазина в Поморие, като по думите на Сачански с него "решихме да направи един малък тест".

През следващите години от "Билла" планират да откриват още магазини – предимно в София, Варна, Пловдив и Бургас.

След оттеглянето на "Пени" от България в страната се освободи пазар за над 200 млн. лв. - толкова е оборотът на веригата за 2014 г., пише capital.bg. Решението на германската група REWE да затвори дискаунт магазините си не бе изненадващо. Концернът се опита да продаде в пакет "Билла" и "Пени" през пролетта, но събраните оферти не удовлетвориха продавача. През лятото имаше последващ опит да се намери нов собственик за дискаунт веригата, но това не се случи и в крайна сметка се стигна до решение за оттеглянето й от страната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама