Жълто-черната общност изпрати годината с коледно тържество

16:22, 20 дек 15 / Спорт 25 340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Фенове, ветерани, ръководство, служители и настоящи футболисти на "Ботев" (Пловдив) изпратиха годината с тържество, организирано на традиционната за клуба дата - 19.12.

Задочно обръщение към "жълто-черната" общественост направи президентът на клуба Ангел Палийски, който пропусна празничната вечер поради отсъствие си от страната.

"Скъпи приятели Ботевисти,

Изпращаме една изключително тежка година за любимия ни клуб, в която трябваше да решаваме редица проблеми от всякакво естество – спортно-технически, организационни и най-вече финансови", се казва в обръщението на Палийски.

"Настоящата футболна година започна не просто трудно … В началото на месец юли натрупаният от предходната година дефицит бе в размер на над 2,5 млн. лева. Клубът не просто нямаше възможност за селекцията, която всички очакваха, а трябваше да погасява стари плащания към футболисти и кредитори.

Успоредно с борбата за преодоляване на изключително драматичните ликвидни проблеми , в кратко време трябваше да бъде преструктуриран и вътрешният дълг от над 50 млн. лева.

Знаехме, че пътят, пред който сме изправени е трънлив и труден, но и същевременно единственият спасителен за клуба.

В голям период от отиващата си година съдбата на "Ботев" бе заложена на карта, но с цената на много усилия и десетки безсънни нощи успяхме само в рамките на 5 месеца да направим това, което други клубове не успяха, а именно да се спасим от фалит.

Понесохме и много укори – справедливи или не – историята ще покаже… Но важното е, че тя - историята, продължава и "Ботев" е готов да напише следващата страница от нея.

Дългът е преструктуриран, в клуба влизат нови акционери, сключват се дългосрочни спонсорски договори! Така в този момент, и за всеобща наша радост, мога с огромно облекчение да съобщя, че "Ботев" е финансово спасен!

Използвам възможността да изкажа огромна благодарност на всички служители на клуба за това, че приеха наложените им рестрикции и продължиха да изпълняват съвестно служебните си задължения, за да може заедно да преболедуваме този тежък период!

Благодаря и на хилядите привърженици на "Ботев", че отново бяха така необходимата опора в тези тежки месеци и подкрепяха отбора, въпреки колебливото представяне и незадоволителните резултати!

В навечерието на топлите коледно-новогодишни празници искам да пожелая на всички Вас най-вече здраве и вярвам, че през настъпващата 2016 година ни очакват много положителни емоции, свързани с любимия ни "Ботев", завършва президентът на клуба.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама