Мартин Камбуров е футболист №1 на "Локомотив" (Пловдив)

17:09, 20 дек 15 / Спорт 25 299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мартин Камбуров бе избран за футболист №1 на "Локомотив" (Пловдив) за 2015 година. Това стана по време на юбилейното десето издание на Черно-бялата Коледа, разказаха от пловдивския клуб.

Камбуров не присъства на награждаването, защото е в чужбина, а неговата награда получи треньорът на черно-белите Христо Колев.

"Благодаря от името на Мартин за тази награда. Искам само да кажа, че единственото, което се иска от вас - привържениците на "Локомотив", е да подкрепяте отбора на стадиона, независимо от резултатите", заяви при награждаването Колев.

Камбуров събра 468 гласа (32 %) от общо 1501 привърженици, които участваха в анкетата на официалния сайт на клуба.

Втори остана вратарят Ясин Ел Харуби с 421 гласа или 28 %. Той също не беше в залата, а наградата му получи неговият съотборник – вратарят Кристиян Кацарев.

Трети в анкетата за най-добър футболист на "Локомотив" (Пловдив) за 2015 година стана Бирсент Карагарен със 185 гласа или 12 %.

Топ 5 в класацията допълват Зоран Балдовалиев с 86 гласа (5,7 %) и Пламен Крумов със 78 гласа (5,1 %).

Най-емоционалният момент от Черно-бялата Коледа бе свързан с легендата на "Локомотив" и българския футбол Аян Садъков, който се бори с ужасната болест амиотрофична латерална склероза. Под бурните аплодисменти на залата той получи специален плакет от името на феновете на черно-белите.

Гост на Черно-бялата Коледа бе и Ивона Илиева, племенничка на Георги Илиев – човекът, с когото са свързани най-големите успехи на "Локомотив" (Пловдив). Заедно с нея на сцената излезе и шампионът от 2004 година – Георги Петров. Той се обърна към феновете в залата да продължават все така да подкрепят любимия си отбор и пожела черно-белите в най-скоро бъдеще отново да се върнат в челните позиции в първенството на България.

По традиция на Черно-бялата Коледа бяха отличени и най-добрите юноши на клуба в три основни категории - деца, младша възраст и старша възраст.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама