Експлозия разруши 9-етажен блок в руския град Волгоград

17:09, 20 дек 15 / Свят 25 258 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Силна експлозия разтърси 9-етажен блок в руския град Волгоград. Индицентът станал днес преди обед московско време, съобщава газета.ру.

Според някои руски медии най-малко трима души са загинали, но според очевидци поради почивния ден в градата е имало много хора и броят на жертвите може да нарасне.

Първоначално е избухнал пожар, а малко след това се е чул и втори взрив. Еазрушени са 36 апартамента от сградата и са рухнали стълбищата от първия до деветия етаж. Около 150 души остават без дом.

Първоначалната информация за причината е избухване на инсталация с природен газ, която е изградена в сградата. Неофициално обаче вече се появиха сведения, че първият взрив е станал в апартамент, обитаван от човек с психични проблеми. В един от другите апартаменти пък е имало муниции и взривни вещества, които са предизвикали вторичния взрив.

На мястото на трагедията работят вече около 500 души спасители и пожарникари. Спасителите предупреждават, че е възможно да се стигне и до рухване на цялата сграда.

От Москва са изпратени два медицински самолета с необходимото оборудване за пострадалите. В цялата Волгоградска област е обявено извънредно положение. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама