Стефан Софиянски обмисля връщането си в политиката

17:40, 20 дек 15 / Политика 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бившият кмет на София и служебен премиер Стефан Софиянски отново обмисля връщането си в политиката. Това заяви самият той в ефира на “Нова”.

“Като нещата в страната не вървят, аз непрекъснато мисля как би трябвало да станат. До началото на следващата година ще реша не толкова да се върна като политик, а като позиция, с нова програма, визия за развитие, нова конституция", каза Софиянски.

"Това е позиция, за която да търся подкрепа. Дали ще е нова, дали ще е стара, аз съм си от ССД, имам политическа формация, на която принадлежа", казва бившият премиер. Софиянски, който е отявлен критик на ГЕРБ, не пропусна отново да "захапе" правителството, вещаейки нови избори догодина. "Ще има предсрочни избори, и то тази година, която идва, защото икономически нещата не вървят добре", казва той.

"Виждам, че едно управление, което има втори мандат, не дава никакъв резултат, а напротив, положението ни се влошава, и се отдалечаваме от страните в Европа. Искам България да има амбициозно управление и политици, а не такива, които се държат за креслото и мерцедеса", казва Софиянски.

Бившият кмет заяви, че е разочарован от Реформаторския блок. "Очакваше, се че дясното в тази коалиция, което се олицетворява от ДСБ, СДС, до известна степен от ДБГ, да компенсира това, което липсва на ГЕРБ като кадрови потенциал, идеология. За съжаление стана точно обратното”, каза той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама