"Спаси София": Спирките в столицата - опасни, грозно заварени ламарини

18:28, 20 дек 15 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Поредна остра критика от страна на сдружението "Спаси София" срещу общинската администрация в столицата и кмета Йорданка Фандъкова. Повод за това този път стана новопоставена спирка за градския транспорт в кв. "Овча купел".

"Това не е и не може да бъде дизайн от 21-ви век. Грозно заварени ламарини със съмнителна функционалност, които освен това са опасни заради множеството остри ръбове. Отказваме да приемем, че подобни груби намеси в градската среда са допустими и то по инициатива на Общината", пишат от "Спаси София".

Те призовават за цялостна подмяна и поддръжка на всички спирки и ровеждане на открит и честен конкурс за нови модулни спирки, в който да могат да участват млади архитекти и дизайнери.

"Време е да се разбере, че спирките не са само 2 ламарини, които евентуално да пазят от дъжд и вятър, а място за информация и комуникация, което освен това значително допринася за увеличаване на привлекателността на градския транспорт. Очакваме реакция, госпожо Йорданка Фандъкова", пишат гражданите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама