Ахчиева: Управителят на „Бул био“ е бил притискан от Министерството на здравеопазването

21:35, 20 дек 15 25 645 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В изповедта си управителят на „Бул био“ разкри неща от задкулисието на властта, разкри как са го притискали да дарява половин милион лева на Министерството на здравеопазването за тези 5 милиона ваксини. Това заявява по телевизия BiT пред Сашо Диков журналистката от БНТ Валя Ахчиева, чието предаване бе отложено от ефира на националната телевизия.

„Във вторник Бойко Василев ме информира, че няма да се излъчи предаването, защото екслузивно трябва да се излъчи „БНТ Такси в Европа“ с евродепутат. Явно темата за ваксините притеснява някого и не искат да се чуе за това. Втората част се отнася за износа на ваксините и бях изумена, че Петър Москов отговори, че няма такъв износ. Има износ, защото и митниците, и документите потвърждават“, уточни Ахчиева.

По думите й, това разследване показва задкулисието на българската политика. „Показва злоупотреба с власт. При разследващата журналистика едно разследване не може да стои като консервна кутия и да се излъчи след един месец. Всичко трябва да бъде излъчено веднага“, подчерта Ахчиева.

Тя коментира още, че разкрива фалшифициране на документ в държавната фирма „Бул био“. „Една партида е тръгнала за Tурция с фалшив документ. Това е престъпление. Имам и интервю с директора на Агенцията по лекарствата Асена Стоименова, която казва кое как е и че това не е техният документ. Този документ ми е предоставен от служители на държавната фирма „Бул био“. Това са петима служители с риск за своята работа, направиха така, че една истина да излезе до обществото“, допълни Ахчиева.

Тя бе категорична, че не размахва документ и е отишла в 6.30 часа сутринта с екипа си, за да чака управителя на „Бул био“. „За мен от свалянето на предаването петимата души са в риск. Подадох сигнал до Върховна административна прокуратура. Подадох сигнал до заместника на главния прокурор Ася Петрова и предоставих моя сценарий. След два часа разговор с нея и прокурора, те прецениха, че в сценария ми се съдържат 4-5 престъпни състава. Образувана е прокурорска преписка и работи Върховна касационна прокуратура. Има неща в отговорите на Москов, които не са така“, каза още Валя Ахчиева.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама