Емоционален концерт за изпълнители и публика изнесоха в Русе Горан Брегович и неговият оркестър

23:44, 20 дек 15 / Култура 25 426 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Любими хитове от предишни албумите и най-известните си саундтраци представиха в Русе тази вечер Горан Брегович и оркестърът му за сватби и погребения. Той обаче зарадва почитателите си в дунавския град и с песни от най-новия си албум "Champagne For Gypsies" (Шампанско за циганите).

Концертът се проведе в зала „Булстрад Арена“, която беше почти напълно заета – хиляди почитатели бяха закупили билети за концерта. За разлика от други събития, когато присъстващите са само по трибуните, тази вечер публика имаше и на терена. Тя беше заела места плътно до огражденията, след които беше издигната сцената.

Подгряваща група беше русенската „Попокатепетъл“, избрала името на известния мексикански стратовулкан. Те отскоро експериментират с поп, суинг, етно, джаз-рок и други. След около 45 минутното им шоу, имаше 15-минутна почивка. Когато тя изтече, започна концертът на Горан Брегович.

Сред пълната тъмнина в залата, от два входа през трибуните излязоха, свирейки, някои от музикантите му, които предизвикаха бурни овации сред публиката. После постепенно се събра целият оркестър на сцената и концертът на балканската звезда със световна известност започна.

Горан Брегович се появи на сцената с бял костюм и тъмно сини лачени обувки, които също привлякоха погледите. След началото на изпълненията му, всичко вече беше само етно ритми и високи градуси на настроението. Много хора играха хора на доста от изпълненията му, а танцуващи, изправени пред местата си по трибуните имаше през цялото време на концерта, който приключи след 23.00 часа.

Горан Брегович два пъти беше викан на бис от публиката, към която беше щедър и отзивчив. На всеки от тях той излизаше, за да уважи желанието на хората да го слушат, като всеки пък изпълняваше по няколко песни, под бурните овации на присъстващите в залата, които посрещнаха и изпратиха любемица си с ураган от аплодисменти.

Брегович започва кариерата си в култовата за соц-времената югославска рок група „Бело дугме“. Той става световно известен с работата с режисьора Емир Кустурица и изключително успешни саундтраци към филмите "Циганско време", "Ъндърграунд" и "Аризонска мечта". За музиката към "Ъндърграунд" дори получава "Златна палма" на фестивла в Кан през 1995 година. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама