Нивото на р. Дунав в българския участък се понижава

06:56, 22 дек 15 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По данни и прогнози на Националния институт по метеорология и хидрология днес и утре няма да вали. През изминалото денонощие речните нива в страната са се понижавали или са останали без съществена промяна.

Въз основа на метеорологичната прогноза, обработената хидрологична информация и моделираните водни количества от НИМХ – БАН в Дунавския басейн днес и в сряда речните нива в по- голямата част от басейна ще останат без съществени изменения.

Моделът за водосбора на р. Янтра прогнозира за 22 и 23 декември, че водните количества ще бъдат около и под средно многогодишната стойност и под прага за внимание. Моделът за водосбора на р. Русенски Лом прогнозира, че в долното течение на реката на 22, 23 и 24 декември водните количества ще бъдат около средно многогодишната стойност. Нивата плавно ще се понижават.

Нивото на р. Дунав в българския участък се понижава или остава без съществена промяна. Прогнозата на АППД за водните стоежи на реката за 23 декември при Русе е за спадане с 1 cm, очаквано ниво 93 cm.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама