43-ма души са обхванати към момента по проекта „Нови възможности за грижа” в Г. Оряховица

07:33, 22 дек 15 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
43 потребители от Община Горна Оряховица са обхванати към момента в рамките на проект „Нови възможности за грижа”, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация в железничарския град.

За тях се грижат 38 лични асистенти. През август по проект „ Нови възможности за грижа“ 40 лични асистенти са обслужвали 44 потребители на услугата „Личен асистент“.

През септември личните асистенти са били 39, а потребителите 43. През октомври и ноември 38 лични асистенти се грижат за 43 потребители.

Агенцията за социално подпомагане като конкретен бенефициент на проект „Нови възможности за грижа” през март тази година сключи договор за безвъзмездна финансова помощ по Процедура за директно предоставяне „Нови алтернативи” с Управляващия орган на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2014 - 2020 г.

Община Горна Оряховица е партньор по проект Нови възможности за грижа”. Целта на проекта е да се намали риска от зависимост от институционални грижи и да се подобри качеството на живот на възрастни, болни и хора с увреждания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама