„Арена Бургас“ е на нулев цикъл, с „Айс Арена“ не се случва нищо

07:46, 22 дек 15 25 403 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Строежът на зала „Арена Бургас“ в комплекс „Изгрев“ в момента е на т.нар. нулев цикъл, съобщи зам.-кметът по строителството Чанка Коралска. Положен е бетонът, дренажните системи, подпорните стени. В момента в Общината са представени документи, с които се установява точната стойност на извършените работи. Те са в рамките на отпуснатите от държавата средства в размер на 5 млн. лв. Отчетът за тях предстои да се представи в Министерството на финансите. Тогава ще бъдат предоставени и следващите траншове от държавната субсидия за втория етап от строителството на залата.

Другата супермодерна зала – „Айс Арена Бургас“, която трябва да се строи край село Маринка, все още е само на етап проект. По думите на кмета Димитър Николов, Община Бургас е помогнала на инвеститора на частния проект преди две години с ускоряване на подробния устройствен план, включително е подготвен и нов парцеларен план за въвеждащ път. Оттам нататък обаче в кметството не са постъпвали технически проекти и документи по строежа на спортното съоръжение и там нямат никаква информация какво ще се случва с изграждането му.

„Айс Арена“ бе рекламирана като бъдещия зимен дворец на Бургас. Зад строежа му стои българската компания „Царски води“. Съоръжението е замислено като многофункционален спортен комплекс за провеждане на състезания, тренировки и концерти в зала. То трябва да се простира върху площ от 18 000 кв. м. и да разполага с ледено поле за хокей и фигурно пързаляне.

Предвиждаше се амбициозният проект да започне да се изпълнява през тази година, като намеренията на инвеститора бяха през 2016 г. зимният дворец вече да посреща гостуващи отбори, което явно няма да се сбъдне. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама