Млади готвачи, сервитьори и хотелиери се състезаваха в Търговище

07:43, 22 дек 15 25 371 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Традиционното коледно кулинарно състезание изложба се проведе в Професионалната гимназия по туризъм и хранително вкусови технологии "Алеко Константинов" в Търговище. То е част от състезанието  по професии, организирано по линия на Министерство на образованието.

В училищния кръг се включиха тридесет и четири ученици в категориите „ Най- добър млад готвач”, „ Най- добър млад сервитьор” , „ Най- добър млад хлебар – сладкар”, „ Най- добър млад работник в заведенията за хранене”. За първа година  по предложение на МОН в състезанието се въвеждат и категориите „ Най –добър млад хотелиер” и „ Най- добър млад организатор на туристическа агентска дейност”, в които се изявиха ученици от 12-ти клас със специалност „ Организация на туризма и свободното време”.

Представянето на участниците в различните категории се оценяваше от комисии, съставени от преподаватели по професионална подготовка и от представители на бизнеса в града- партньори на училището.

"През целия състезателен ден атмосферата в училище беше приповдигната и празнична, производствените кабинети бяха изпълнени с млади хора, амбицирани да покажат уменията си в съответната професия, да впечатлят журито и съучениците си и да докажат, че наистина са най- добрите млади професионалисти в областта на туризма и кулинарията.

С много старание и въображение бяха изработени погачи с коледни мотиви и форми, празнични торти, празнични месни ястия, топли и студени предястия, оригинални гарнитури и традиционни коледни десерти. Затова и работата на оценяващите комисии за излъчване на победителите бе трудна." разказаха от гимназията.

При много силна конкуренция и изключително близки резултати бяха определени най- добрите в отделните категории. Най- добър млад готвач стана Стефан Венелинов Недялков от 11в клас. Най-добър млад сервитьор е Валя Антонова Богданова от 11в клас. Най- добър млад хлебар- сладкар е Анита Александрова Иванова от 11 а клас.

В категорията „ Най- добър млад работник в заведенията за хранене” първенец е Мертин Танеров Алиев от 10г клас. Призът за най- добър млад хотелиер получи Зейнеб Бедриева Мехмедова от 12 а клас, а за най –добър млад организатор на туристическа агентска дейност бе признат Мартин Антонов Русчев от 12 а клас.  

Победителите в категориите за готвач, сервитьор и хлебар –сладкар ще представят училището  на регионалния кръг на състезанието по професии, който ще се проведе в Албена.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама