20 докладни ще разгледат общинските съветници в Разград на последното за годината заседание

07:47, 22 дек 15 25 411 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двадесет са докладните записки, включени в дневния ред на последното за годината заседание на Общинския съвет в Разград, което ще се проведе днес.

Председателят на местния парламент Надежда Радославова е вносител на две докладни – за определяне на представители на Общинския съвет за член на Областния съвет за развитие на област Разград и на представител в Общото събрание на Националното сдружение на общините.

Съветниците ще разгледат и предложение на общинския съветник от Реформаторския блок Иво Димитров за изменение и допълнение на Наредба №4 за определянето и администрирането на местните такси и цени за услуги на територията на общината.

Докладните, внесени от кмета на общината д-р Валентин Василев са 12. Сред тях са относно приемане на решения за извършени корекции по бюджета на общината през третото тримесечие на 2015 година, одобряване на план-сметки за разходите по третиране на битовите отпадъци и поддържане чистотата на териториите за обществено ползване в населените места на община Разград за 2016 година и др.

Ще бъдат разгледани и три докладни с вносител зам.-кмета на общината Ердинч Хасанов. Те са за внасяне на предложение в Министерския съвет за отпускане на персонални пенсии и за откриване на социална услуга, предоставяна в общността „Дневен център за деца с увреждания” и „Звено майка и бебе”, като делегирани от държавата дейности.

Преди сесията, кметът д-р Валентин Василев ще се връчи награди на деца с изявени дарби от община Разград.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама