ДПС трябва да стане приемлив партньор с приемлив лидер, смята Октай

08:12, 22 дек 15 / Политика 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ДПС трябва да стане приемлив партньор с приемлив лидер. Това каза бившият заместник-председател на ДПС Осман Октай в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия.

„Загубата на местните избори даде напрежение в цяла североизточна България. 89 година майските събития бяха организирани от местните турци и българи. В тях бяха заедно против възродителния избор. На тези избори на балотажа в Дулово и тези общини отново българи и турци се обединяват и спечелиха тези избори“, заяви Октай.

Той коментира, че Доган никога не казва предварително кого и как ще смени.

„С критичният си тон е дал подготовката на националната конференция през пролетта. Доган ще посочи следващия председател. Убеден съм в това. Ще продължи напрежението в структурите на партиите и за него не е характерно да изразява публично позиция. При всички случаи ще бъде приемлив човек както за Североизточна Българя, така и за кърджалийска област и западните Родопи. Доган никога не се е оттеглял“, подчерта Октай.

По думите му, загубата на местните избори и декларацията на Лютви Местан от парламентарната трибуна за сваления самолет са прелели чашата. „Няма как на следващите предсрочни избори ДПС да стане приемлив партньор за управление. Не е Мустафа Крадайъ следващият лидер“, добави още Осман Октай.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама