Камионите ще бъдат спрени от движение в пиковите моменти по празниците

08:35, 22 дек 15 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Камионите ще бъдат спрени от движение в пиковите моменти по празниците. Това увери председателят на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров в предаването „Тази сутрин“ по бТВ.

„На 23 декември от 16.00 до 20.00 часа ще бъде спряно движението на тежкотоварните автомобили. Същото ще бъде и на 27 декември от 14.00 до 20.00 часа. Отново ще бъде спряно на 30 декември от 16.00 до 20.00 часа. Очакваме най-голям трафик на 3 януари, когато ще бъде спряно 14.00 до 20.00 часа. Така пропусквателната способност ще бъде по-голяма. Очаква се най-голям пик на изходите и входовете на София“, обясни инж. Лазаров. Той посочи, че при Благоевград са осигурени два изхода и входа на магистралата. „Едното е при Кочериново, а другото при Елхово“, добави той.

Във връзка със зимния сезон, той уточни, че има готовност на поддържащите фирми и машини, а при проходите всяка нощ пътната настилка се поддържа.

За верижната катастрофа на АМ „Люлин“, която стана вчера, инж. Лазаров коментира, че вината не на поддържащата фирма, а много гъстата мъгла в района. Той поясни, че е имало бавно движещ се и бързо движещ се автомобил, като заради гъстата мъгла бързо движещият не е видял по-бавния пред него.

Инж. Лазаров уточни, че към момента са заделени 60 млн. лева за снегопочистване, като всички пари, които спестят ще бъдат за пролетното изкърпване и ремонтиране на пътната мрежа.

„Към настоящия момент нямаме затворени проходи. За тунела под Шипка – имахме забавяне. Нямаме отчуждени райони, за да продължи строителството. Очакваме до края на следващата година обектът да е готов. Когато има осигурено финансиране, тогава ще започне и строителството на тунела“, допълни инж. Лазаров.

За АМ „Хемус“ той коментира, че е една от най-бавно строящата се магистрала заради релефа.

Във връзка с поскъпването на винетките той отново заяви, няма как хората да очакват хубави третокласни пътища, когато държавата няма пари за това.

„В момента наистина превозвачите са облагодетелствани от транзитната такса. Надявам се през следващата година тази несправедливост да бъде променена“, каза още инж. Лазар Лазаров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама