ВМРО –Шумен с декларация против строежа на джамия в кв. „Дивдядово“

09:05, 22 дек 15 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В декларация, изпратена днес до медиите, общинското ръководство на ВМРО-БНД – Шумен се обявява против строежа на молитвени домове на така наречените секти „Свидетели на Йехова“ в Шумен и на джамия в квартал „Дивдядово“.

„Като патриотична организация ние остро се противопоставяме на това  намерение защото смятаме ,че  е нарушаване на българското законодателство и традиционните български ценности.

Питаме в един такъв квартал като Дивдядово в който 99% са православно българско  население  нужно ли е да се строят такива съмнителни религиозни домове и според нас това е провокация към православното българско население“, пише в декларацията.

Като членове  на ВМРО-Българското национално движение в Шумен, местните активисти на организацията подкрепят усилията на Българската православна църква за борба срещу сектите и заявяват, че ще сезират  районната прокуратура в Шумен и община Шумен за спирането на строежите на тези молитвени домове.

В декларацията си, те допълват, че ако никой не обърне внимание на този проблем, запазват правото си да се борят против това с методите на ВМРО, доказали своята ефективност през годините.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама