Цензура или прилагане на закона е спирането на "Деконструкция" - Волгин срещу Лозанов

09:14, 22 дек 15 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Водещият на сваленото предаване от БНР „Деконструкция“ Петър Волгин и председателят на СЕМ Георги Лозанов спориха по темата в студиото на „Здравей, България“ по Нова телевизия.

Петър Волгин заяви, че няма как да има цензура в предаване, което съществува от 2009 година. Според него СЕМ се е превърнал в екстензия на управляващите и изпълнява поръчките, които му се спускат „отгоре“. „Предаването „Деконструкция“ винаги е критикувало управляващите – в момента това са ГЕРБ, президента Росен Плевнелиев. Този конфликт ще продължи, защото ще говорим и мислим така, независимо от всичките цензурски мераци“, подчерта Волгин. Според него, да спреш едно предаване е форма на тежка цензура. „Въпросните центрове на власт нареждат на председателя на СЕМ какво да направи“, добави Волгин. Той бе категоричен, че на ръководните постове на СЕМ и БНР не стоят хора, които пазят свободата, а угаждат на властта.

От своя страна Георги Лозанов коментира, че не е чул кой му е наредил, не чул и никакви доказателства. „Когато няма такива, такива конфронтационни тези, аз ги наричам набеждаване. Има някакви твърдения и намесване на името ми, аз съм страна в тази тема, страна съм и ме каните. При Волгин това не се случва. Когато има и други мнения в страната, те никога не попадат в неговото предаване. Това е задължително по закон“, подчерта Лозанов. Той уточни, че всичкото това важи за всички теми. „Само един човек имаше като Петър Волгин и това е Явор Дачков, където присъстваше само едната гледна точка“, добави председателят на СЕМ. Той уточни, че след Явор Дачков е създаден законът, че трябва да има плурализъм при всяка една тема. „Волгин е нарушител, аз прилагам закон. Не аз съм го спрял предаването. То трябваше да бъде спряно“, добави още Георги Лозанов.

Волгин отговори на казаното от Лозанов като запита как прилага един закон, когато е заявявал, че е с ясно изразено дясно виждане. „Да, аз изповядвам левите идеи, но не искам да ставам член на СЕМ. Може ли съдията да е от Левски или от ЦСКА и да съди?“, добави Волгин

Георги Лозанов бе категоричем, че по никакъв начин политическите му убеждения нямат връзка с прилагането на един закон. „Имало е години, когато Волгин е имал жив журналистически рефлекс. Бях единствената различна гледна точка за три години“, каза още Георги Лозанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама