Община Котел подписа договор за нова социална услуга

09:18, 22 дек 15 25 343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Договор за предоставяне на нов вид социална услуга в Котел е подписан  между Община Котел и Фондация „Международна социална служба – България” за възлагане на управление на „Център за работа с деца на улицата” /ЦРДУ/ със съпътстваща образователна дейност, съобщава kotelnews.com.

Договорът бе подписан с д-р Събина Събева – изпълнителен директор на „Международна социална служба-България“, която заяви, че въпреки опита, работата в Община Котел е голямо предизвикателство, защото ни предстои да разработим нова за общината дейност. „ Разчитаме на съдействието на общинската администрация на всички институции на местно ниво на: училища, на детски градини,на местната комисия с борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни за да може това , което ще правим, да е ефективно и да има полза за децата и семействата”, добави Събева.

След полагането на подписа си кметът на Община Котел Коста Каранашев благодари на УНИЦЕФ за съвместната работа, за добрата грижа към децата в ЦРДУ, за създадената възможност за откриването на нови работни места и желанието за разширяване на тяхната дейност, чрез откриване на социална услуга в с. Градец.

”Съвместно в разговорите с УНИЦЕФ сме постигнали едно решение, че с. Градец трябва да бъде приоритет и място където ние използвайки целият наличен ресурс и административен капацитет да работим за подобряване на средата и грижите за децата, които растат в това село, защото малко или много това е част от общината и това е нейното бъдеще”, каза кметът.

Представителя на УНИЦЕФ Мая Грозданова благодари за съдействието на Кмета на Община Котел и цялата общинска администрация. „Област Сливен е една от приоритетните области на УНИЦЕФ и в частност Община Котел, в която вече втора година се развиват услугите, част от услугите които се развиват е създаването на една образователна разнообразна услуга, която беше открита миналогодишният декември. Сега вече е факт и ЦРДУ и за първи път на територията на Община Котел имаме възлагане на социална услуга на външен доставчик. Това е социална служба с опит, с цел да повиши капацитета на Общината, ще обучи персонала , ще направи една нова традиция в сферата на социалните услуги. Новото, което искаме да направим е, че искаме да работим в с. Градец и чрез мобилната работа да достигнем до всяко едно семейство. Искаме съвместно с Община Котел да направим в с. Градец една образователна група, която да бъде за децата от две и половина, до пет годишни и да помогнем за тяхната социализация и за тяхното познавателно развитие. Много се радвам, че това нещо успяваме да го правим, много се радвам на волята на Община Котел и на пълното съдействие, което получаваме от общинската администрация в лицето на Кмета на Община Котел”, обяви Грозданова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама