Баскетболен клуб „Черноморец” ще тренира деца безплатно

09:26, 22 дек 15 / Спорт 25 251 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Баскетболен клуб „Черноморец” организира безплатна тренировка за децата на Бургас. Тя ще се проведе на 28-ми декември от 18:00 часа в зала „Бойчо Брънзов” (к-с „Зорница”), съобщиха от клуба.

„Откритата тренировка  ще е повече от вълнуваща, защото в залата малчуганите ще бъдат посрещнати от целия отбор и треньорите на „Черноморец”. В продължение на няколко часа играчите ни ще учат децата как се вкарват кошове, ще си правят селфита с тях и ще им разкриват тайните на професионалния спорт. Затова приканвам семействата да се включат в спортния празник, който организираме преди Нова година”, каза президентът на БК „Черноморец” Ивайло Петков.

Безплатната тренировка е част от програмата на клуба за насърчаване на спорта сред подрастващите в областта. Миналият месец акулите обявиха прием за детско-юношеските си школи, който продължава и в момента. Единственото изискване към  децата е да са на възраст от 8  до 13 години и да обичат баскетбола.

„Физическата активност е ключът към здравето на децата, затова е добре за тях да се занимават със спорт. Чрез приема в детските ни школи ние отсяваме и талантите, които след години ще представят Бургас като част от мъжкия тим”, заяви Ивайло Петков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама