Студентите от „Палитра“ направиха благотворителен базар в помощ на колега

10:39, 22 дек 15 25 300 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Членовете на клуб „Палитра“ организираха благотворителен базар в подкрепа на своя колега от специалността Международни икономически отношения, съобщават от РУ "Ангел Кънчев". В рамките на миналата седмица във фоайето на Ректората бяха изложени изделия на приложното изкуство, изработени от студенти от различни специалности на Русенския университет – съдове, декорирани с декупаж, картички, украшения за елха, картини.

Събраните средства от базара, 332 лева, бяха дарени на четвъртокурсничката от специалност Международни икономически отношения, Габриела Георгиева. Тя е споделила, че ще използва сумата, за да продължи обучението си в магистърска степен.

Освен че изработват изделията, които участват на благотворителния базар, студентите от клуб „Палитра“ номинират свои колеги, които да получат събраните суми и активно участват в отчитането на кампанията.

Клубът започва дейността си през 2009 година и ежегодно организира две благотворителни инициативи – по време на Русенското изложение и в навечерието на Коледа, съобщават още от РУ "Ангел Кънчев".

В годините студентите са помогнали на повече от 10 свои колеги от различни специалности, които е трябвало да покрият неотложни свои нужди, свързани с обучението. Отчетът им показва, че най- често дарените суми са отивали за заплащане на семестриални такси и закупуване на специализирана литература.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама