Обвиниха в убийство жената, сгазила пешеходци в Лас Вегас

10:44, 22 дек 15 / Свят 25 227 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обвинение в убийство е повдигнато срещу жената, която в неделя вечерта се вряза в колата си в тълпа от пешеходци в Лас Вегас. Възможно е тя да получи и други обвинения.

При инцидента, който се случи пред залата, където се провеждаше конкурсът "Мис Вселена", загина един човек, а най-малко 55 души бяха ранени. жертвата е 32-годишна жена от щата Аризона, сред пострадалите има жители на Мексико, САЩ и Канада. 

Не е терористичен акт

Деянието не е терористичен акт, но случилото се изглежда като "умишлено действие". Това потвръди шерифът на Лас Вегас Джо Ломбардо. Властите казват, че много хора са се опитвали да спрат автомобила, когато той се е врязал в хората към 18.30 ч. местно време на оживеното място, пише CNN. Те блъскали по прозорците и се опитвали да отворят вратите. След извършеното Холоуей подкарала колата си към близък хотел, където поискала служител, който паркира автомобилите, да извика спешна помощ, каза шерифът. Не изглеждала притеснена, разказа той, добавяйки, че детето в колата не е било ранено.

Шофьорът- 24-годишна бездомна жена

Шофьорът на автомобила е 24-годишна чернокожа жена, идентифицирана като Лакейша Холоуей от Орегон. Тя била бездомна и живеела с детето си в колата. Лакейша и детето живеели в колата през последната седмица, защото бащата на детето й ги изоставил. Шофьорската й книжка е била отнета през 2012 година, защото не е отговаряла на застрахователните изисквания. Тя не е платила и глоба, наложена й от съда.

По време на разпита не могла да обясни своите действия, отбелязва Асошиейтед прес.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама