Адвокатът на акушерката Ковачева: Прокуратурата не ми предостави записа с побоя над детето

11:22, 22 дек 15 25 283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Прокуратурата е отказала да предостави на защитата записа с побоя над новороденото момиченце, нанесен от акушерката от болница „Софиямед“ Емилия Ковачева. Това обяви в студиото на bTV адвокатът на Ковачева Владислав Янев.

Вчера Софийската градска прокуратура обяви, че е внесла обвинителен акт срещу акушерката Емилия Ковачева, като тя е обвинена в опит за убийство на четиридневното дете.

Защитникът на акушерката обясни, че прокуратурата не му предоставя най-сериозното доказателство срещу неговата клиентка. Адвокат Янев поясни, че се е запознал с видеото от интернет, което означава, че не е сигурен в автентичността му.

"За пръв път от падането на тоталитаризма в България се създаде ситуация, при която публично изтече доказателствен материал, който би следвало да бъде съхраняван единствено от прокуратурата. Въз основа на това незаконно изтичане се създаде един недопустим медиен натиск. За пръв път в България открито се призовава за линч, предлагат се какви ли не специалитети за трепане, колене, бесене от какви ли не хора“, обясни защитникът на Ковачева.

Според юристът разследването е изцяло едностранчиво и не поставя под въпрос важни моменти, като например защо тежкото състояние на детето е установено чак след 12 часа. Адвокат Янев каза още, че акушерката не е споделяла пред него, че е била детето.

"За конкретната нощ тя казва, че е била съсипана психически и физически от стреса, от натоварването, от тази изключително отговорна работа – ако я вършиш много продължително време без да спиш. Състоянието й е на човек, на когото животът е изцяло съсипан", каза адвокатът.

Юристът посочва, че са налице и нарушения на Кодекса на труда, както и незаконен граждански договор, който акушерката не била подписвала. Адвокат Янев добави, че с клиентката си не е обсъждал новите обвинения за други бити деца, но според него става дума за новородени с увреждания, получени при раждането.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама