3570 абонати на ЧЕЗ останаха на тъмно заради Северната скоростна тангента в София

11:41, 22 дек 15 25 257 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 3570 абонати на ЧЕЗ останаха на тъмно заради изграждането на Северната скоростна тангента, съобщават от пресцентъра на дружеството. 

Вчера два пъти са били скъсани кабели на компанията от строителни фирми, работещи по тангентата.

В 17:50 часа на 21 декември е бил прекъснат кабел, което оставило без електрозахранване 1530 домакинства, а само 25 минути по-късно е била нанесена нова повреда, като в резултат на това 2040 клиенти останали на тъмно.

Засегнатите домакинства са били в Мировяне, Нови Искър, Требич, Илиянци, Волуяк, Връбница, Житен и Мрамор. Те са останали без ток за 2 часа. За пореден път електрозахранването на клиенти на компанията прекъсва по време на строежа на пътното трасе. Последният случай е бил на 5 декември, когато без ток са останали стопански потребители в промишлената зона на кв. „Илиянци“.

От ЧЕЗ заявяват още, че изкопните работи на строителните фирми редовно причиняват неудобства на клиентите им, като само заради строежа на северната скоростна тангента, това се случва вече повече от 15 пъти.

„От ЧЕЗ призовават строителните фирми да спазват процедурите по съгласуване на ремонтите“, заявил Виктор Станчев, дирекция „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение България. Нормативните процедури изискват фирмите, които извършват строителни дейности, да уведомят предварително ЧЕЗ за местата, на които ще работят, припомнят от дружеството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама