Искат 500 хил. лв. от държавата за проектирането на нова спортна зала в Шумен

11:41, 22 дек 15 25 305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
500 хил. лв. от държавния бюджет е поискала кметската администрация в Шумен за проектирането на нова спортна зала в Шумен. Предвидено е модерното съоръжение да се изгради на Пети полк. Това оповести днес на последния за годината брифинг кметът на Шумен Любомир Христов.

В писмото до финансовия министър Владислав Горанов парите се искат още за изготвянето на общ устройствен план и разчистване на терана за новата спортна зала. През 2016 година кметската администрация ще фокусира усилията си върху създаването на публично-частни партньорства с бизнеса за реализиране на част от проектите от Интегрирания план за развитие на Шумен.

Основен акцент ще бъде преработването на проекта за ремонт на центъра на града, както и нов проект за модернизиране на Летния театър. “В началото на годината ще започне довършването на новия Старчески дом”, каза кметът Любомир Христов и добави, че в началото на 2016 г. очаква да е готова и новата структура на общинска администрация.

Сред идеите на управата в Шумен е да въведе нов график за прокопаване на улиците в града, като за всяко трасе ще се дава определено време. “Възнамеряваме да прекратим порочната практика парите за прокопаванията да се възстановяват без оглед и проверка на извършените дейности”, коментира Любомир Христов.

Общината предвижда още кръговите кръстовища в града да се дадат за стопанисване на фирми, които срещу поставяне на собствена реклама по тях ще се задължат да ги поддържат в добър вид.

В момента се извършва проверка на съществуващите в Шумен улични реклами, като идеята е да се модернизират съществуващите съоръжения.

Сред нововъведенията, които кметската управа възнамерява да приведе в действие, са и повишаване на цената на картите за паркиране в центъра. Цената за час престой обаче се запазва същата. Има идея да се въведе SMS паркиране, както и да се закупят два паяка, които да вдигат неправилно паркиралите автомобили.

Нивата на местните данъци и такси няма да се променят, а общинарите няма да вземат 13 заплата. Такава ще има единствено в сферата на образованието, която обаче се финансира от държавата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама