ДСБ - В. Търново категорично подкрепи Националното си ръководство за излизане на партията в опозиция

11:56, 22 дек 15 / Политика 25 413 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Декларация за подкрепа на Националното ръководство разпратиха от ДСБ Велико Търново. Демократи за силна България от Великотърновска област категорично подкрепят решението на Националното ръководство на партията от 12-ти декември за оттеглянето на политическата подкрепа на правителството и преминаването на ДСБ в опозиция.

„Като се има предсвид бламирането на съдебната реформа, чието осъществяване беше основна цел и причина за сключване на коалиционно споразумение с ПП ГЕРБ, ние смятаме, че оставането на ДСБ в управлението на страната е безпредметно и би подменило вота и доверието, което ни дадоха нашите избиратели“, се казва в Декларацията.

„Ние общинските организации на ДСБ от област Велико Търново декларираме подкрепата си за председателя на партията Радан Кънев и Националното ръководство и заявяваме твърдата си позицияза отстояване на нашите принципи и търсене на начини за осъществяване на реална реформа в съдебната система, а не за нейна имитация“, се казва още в позицията.

„Съобразявайки се с нашия устав и правилата за вземане на решения, разписани в него, ДСБ остава пълноправен и легитимен член на Реформаторския блок до провеждане на Национално събрание на партията“, посочват още тъмносините.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама