Варненският съд освободи предсрочно капитан Собаджиев

11:55, 22 дек 15 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След 4 години и 9 месеца в затвора българският капитан Светлозар Собаджиев беше освободен и се прибра при семейството си. Той беше арестуван в Панама заради кокаин на борда на кораба, който управлява и прекара в затвора 3 години без присъда. С решение на Варненския окръжен съд той беше освободен предсрочно.

Семейството на капитан Собаджиев, приятели и медии, които активно защитаваха неговата невинност, го очакваха при излизането му на свобода.

“Най-после доживях да се прибера при семейството си, да си прегърна внучетата”, сподели к.д.п. Светлозар Собаджиев.

“Свободата е това, което заслужава, и сме безкрайно щастливи и развълнувани, това е най-хубавият коледен подарък, който можем да получим”, каза дъщерята на капитана Лора Собаджиева.

Капитан Собаджиев засега не иска да се връща с разкази към преживяното, но смята да продължи да плава. Той беше задържан на 28 март 2011 година заради открити 169 килограма кокаин на борда на кораба му и макар година по-късно трафикантите да бяха заловени, това не повлия на делото му. Намесата на българското външно министерство и морската общественост промениха ситуацията, каза днес семейството на капитана.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама