Свалянето на "Деконструкция" е посегателство към свободата на словото, смятат от АБВ

13:01, 22 дек 15 / Политика 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Според АБВ свалянето на „Деконструкция“ от БНР е едно от най-грубите посегателства към свободата на словото. Това заяви на пресконференция заместник-председателят на партията АБВ Румен Петков, предаде репортер на София Topnovini.bg.

„Настояваме за преразглеждане на това абсурдно нещо и да бъде възстановена „Деконструкция“ в ефира на БНР. Това поставя под съмнение способността на генералният директор на БНР да гарантира свободата на мислене и говорене на журналистите в медията“, заяви Петков.

Според него се поставя под съмнение и способността на председателя на СЕМ да бъде обективен в оценката си за работата на обществените медии. „Това прави необходим дебата за свободата на словото в обществените медии“, каза още Румен Петков.

Той допълни, че доколкото е запознат, има направен акт, няма решение на СЕМ, а от администрацията е направен акт, че е нарушен плурализмът в предаването. „Не знам да има обжалване от страна на БНР. Кой е Лозанов, че да каже, че има нарушение? И аз мисля, че той нарушава добрия тон и това журналистите да си правят предаванията“, добави Румен Петков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама