Службите са готови да посрещнат всички извънредни ситуации в Област Русе по празниците

13:13, 22 дек 15 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всички ресорни служби, включително Регионална здравна инспекция, Центъра за спешна медицинска помощ, ОД на МВР - Русе,  РД „Пожарна безопасност и защита на населението“,  РД „Гранична полиция“, Областно пътно управление и Митница Русе, са готови да посрещнат всички извънредни ситуации, които могат да възникнат по време на предстоящите празници. Това стана ясно по време на работно съвещание, свикано от областният управител доц.д-р Стефко Бурджиев.

От страна на ОД на МВР - Русе комисар Теодор Атанасов заяви, че структурите са подготвени, и са отпуснати допълнителни средства от Министерството на вътрешните работи за обезпечаване с техника. Направена е и оптимизация на личния състав, както и дежурствата по разниците. В отговор на журналистически въпрос, комисар Атанасов увери, че по времe на самите празненства ще има повече униформени полицаи по улиците, ще се разчита и на нововедената система за видеонаблюдение за да се осигури спокойствие в тези часове на струпване на много хора. Не се очакват и проблеми с придвижването по Дунав мост.

Що се отнася до криминалната активност, Атанасов увери, че МВР следи внимателно всички лица, които са склонни да извършват престъпления в това време на годината. В момента тече и информационна кампания, която да предупреди русенци за евентуалните опасности от посегателства спрямо тяхното имущество, и начините, по които могат да бъдат предотвратени подобни престъпления.

Началникът на противопожарната служба в града комисар Димитър Павлов също увери, че огнеборците са готови да посрещнат всички непредвидени ситуации през почивните дни. Той отправи и препоръка към русенци да спазват капацитета на заведенията и магазините по време на пиковите часове, тъй като това е една от основните предпоставки за инциденти. 

Д-р Пенка Бахчеванова заяви, че Спешна помощ има готовност да поеме 100% от всички спешни случаи в новогодишната нощ, както се е случвало и в предишни години. Единствен проблем могат да се окажат случаите, в които хора се нуждаят от болнично лечение или хоспитализация. 

Директорът на РЗИ - Русе д-р Маргарита Николова увери, че са актуализирани списъците с болните на хемодиализа, и има указания за тяхното обслужване при евентуални извънредни ситуации. Службите имат добре организирани процедури за действие във всички останали случаи, а при необходимост по спешност могат да заработят и микробиологичните лаборатории. 

В края на срещата областният управител пожела на всички по-малко работа по време на празниците, и повече позитивни моменти през предстоящата 2016 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама