Елиан Димитров е № 1 сред десетте най-добри спортисти на Бургас за 2015 г. (снимки)

13:25, 22 дек 15 / Спорт 25 438 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Боксьорът Елиан Димитров стана спортист номер 1 на Бургас за 2015 г. Името му бе обявено на церемония в сградата на Общината в присъствието на кмета Димитър Николов и областният управител Вълчо Чолаков. Димитров получи статуетка заедно със своя треньор Цветан Попов. Възпитаникът на спортен клуб по бокс "Победа Черноморец" спечели бронзов медал в категория до 60 кг на европейското първенство по бокс в Самоков и участва в световното първенство в Доха.

„Искам да благодаря на всички, които бяха с мен през тази година – на треньора, на спонсора. Радвам се, че ми е оценен трудът, който сме положили ние за моя успех. Весели празници на всички!”, каза развълнуваният Елиан Димитров секунди след награждането.

На второ място в класацията се нареди красавицата Станислава Бойчева, световна шампионка и европейска вицешампионка по карате киокушин, с треньор сенсей Николай Рачев. Възпитаничка е на спортен клуб "Самурай Бургас".   

Трета остана лекоатлетката Силвия Дънекова, с треньор Румен Ангелов. Националната рекордьорка на 3000 метра стипълчейз е единствената спортистка от Бургас, която има олимпийска квота за Рио 2016 година. Състезателка е на клуб "Европул".

В десетката на най-добрите спортисти на Община Бургас за тази година са още: на четвърто място кикбоксьорът Емил Вълков. На пето - Атанаска Илиева, вдигане на тежести. Шеста е състезателката по таекуондо Емилия Тасева. Седма се нареди световната шампионка по шахмат за момичета до 12 години Нургюл Салимова. Осмото място е за художествената гимнастичка Мария Матева. Девета е тенисистката Стела Пеева. На десето място с равен брой гласове са двама спортисти – борецът Цветан Мустафов и състезателят по муай тай Йордан Янков.

Специална награда за високи постижения в сферата на спорта за хората с увреждания получи Есмерай Ибрям. Тя е бивша състезателка по бягане, която получава тежка контузия при катастрофа, която я приковава към инвалидната количка. Спортистката показва висок дух и става тласкачка на гюле, състезавайки се при хората с увреждания. Неин треньор е Стела Енева, която е действащ състезател и е номинирана за Спортист на годината на България.

Също със Специална награда бе отличена и изявената състезателка по карате киокушин и автомобилизъм Гергана Апостолова, която прекратява спортната си кариера след 25 години високи постижения.

Художествената гимнастичка Станиела Йовчева от СК „Черноморец” получи награда от името на Общинския съвет в Бургас, връчена й от неговия председател Костантин Луков. Тя има бронзов медал от европейско първенство за девойки в ансамбъл, четвърто място от световната купа, първо и второ място от европейски турнири.

Именитият борец Дончо Жеков и състезаващата се за Бургас Станка Златева обявиха, че са закупили 90 екипа за този вид спорт, които ще подарят на местните борци, за да ги мотивират да тренират по-усърдно и да постигнат успехи, каквито те двамата са завоювали.

Церемонията по Спортист на Бургас завърши с традиционната обща снимка с участието на кмета и всички спортисти и треньори, получили отличия през 2015 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама