Деца коледуваха при стопанина на града

13:30, 22 дек 15 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Деца от фолклорния танцов ансамбъл „Тракийче” при Детския комплекс Сливен коледуваха днес при кмета Стефан Радев, стопанин на града. В сградата на общината над 20 момичета и момчета, облечени в китни тракийски народни носии отправиха коледен поздрав с песни, танци и благопожелания за здраве, късмет и берекет.

Кметът на Сливен Стефан Радев по традиция почерпи коледарите с бонбони. Радев благодари за поздрава и пожела на малчуганите да са здрави, да творят, да се учат и много да се забавляват.

Самодейците бяха придружени от директора на общинското учебно заведение Георги Иванов, художествения ръководител на ансамбъл „Тракийче” Мирчо Дерменски, хореографката Виолина Петкова и ръководителката на хора за народни песни Маруся Петрова.

„Детският комплекс в своята дейност се стреми да съхранява традициите на българското. Още от създаването на танцовия ансамбъл през 1974 година ние коледуваме. Така съхраняваме българските обичаи и ритуали, пазим българския дух", посочи Георги Иванов.

„В ансамбъл „Тракийче” се обучават над 80 деца и младежи от 6 до 18 годишни, вратите ни са винаги отворени за всеки, който иска да се научи да танцува български хора и да пее народни песни”, сподели Маруся Петрова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама