Дядо Коледа и Снежанка раздадоха подаръци на малките пациенти в МБАЛ-Бургас

14:31, 22 дек 15 25 398 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Броят на децата, които ще посрещнат празниците в Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) в Бургас, е значително по-малък в сравнение с други години, съобщиха от здравното заведение. Затова пък Дядо Коледа и Снежанка, които днес зарадваха с подаръци малчуганите от двете детски отделения, имаха рекорден брой помощници. В джуджета на Добрия старец се превъплътиха футболисти на  „Нефтохимик” 1962, ученици от Гимназията с преподаване на английски език "Гео Милев" и дамите от „Зонта клуб”.

Тържество, което Бургаската болница организира за шеста поредна година, превърна фоайето на третия етаж в Коледно градче.

„За лекарите и целия персонал на МБАЛ-Бургас едно от най-важните неща е да помогнем на малките ни пациенти да усетят магията на празниците и да се почувстват по-добре. Радвам се, че този декември  болните деца са по-малко. На всички, които днес са тук, пожелавам да оздравяват бързо и по-скоро да се приберат у дома”, каза зам.-изпълнителният директор на болницата д-р Светлозар Георгиев.

На тържеството присъстваха областният управител Вълчо Чолаков и неговата заместничка Севдалина Турманова, кметът на Бургас Димитър Николов, зам.-директорът на РЗИ – Бургас Вергиния Цанова, директорът  на РЗОК д-р Таня Макшева, президентът на „Зонта Клуб” – Бургас Диана Иванова, административният директор на футболен клуб „Нефтохимик” 1962 Николай Тодоров. Официалните гости зарадваха малките пациенти с традиционни коледни пити и кошници с плодове.

„Благодаря на лекарите от МБАЛ-Бургас, които полагат грижи децата ни да бъдат здрави”, каза кметът на Бургас Димитър Николов. Ролята на главно джудже изигра не друг, а самият областен управител, който помогна на Добрия старец да стигне по-бързо при децата.

Под мантията  на Дядо Коледа тази година се криеше обичаният актьор Красимир Хараламбов, а в Снежанка се преобрази медицинската сестра от Втора хирургия Деница Халачева. За празничната атмосфера за поредна година се погрижиха талантливите изпълнителки от хор „Милка Стоева” с ръководител Мариета Секлемова. Осемгодишната Мария Христова и деветгодишната Александра Иванова изпълниха най-известните коледни песнички и заслужиха овации. За това всяко дете да получи различна играчка, се погрижиха от  „Зонта клуб” и  футболен клуб „Нефтохимик 1962”. Подаръци раздадоха и ученици от Гимназията с преподаване на английски език, които дойдоха с педагогическия съветник Румяна Костова. Приказната коледна украса бе дело на парти агенция „Кригея”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама