Д-р Балабанов стана лекар на годината в шуменската болница

14:43, 22 дек 15 25 940 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Началникът на Акушеро-гинекологичното отделение /АГО/ в Многопрофилната болница за активно лечение в Шумен бе избран за лекар на годината от пациентите на лечебното заведение.

Акцията “Любов и благодарност”, в която пациентите гласуват за най-добър медик и специалист по здравни грижи, е била проведена от 2 февруари до 15 декември тази година.

С участието си в акцията пациентите са изразили своята благодарност за добрите грижи към тях, за високия професионализъм и отзивчивост, за всеотдайната работа, човешко отношение и внимание от страна на лекарите и сестрите в шуменската болница.

След д-р Ивайло Балабанов пациентите са гласували за д-р Петкана Петрова – началник на ІІ вътрешно отделение и за д-р Мая Алексиева от ІІ Вътрешно отделение.

Най-много гласове сред специалистите по здравни грижи от страна на пациентите е събрала Дияна Драгиева – акушерка в АГО. На второ място се нарежда Калиптен Хашимова – медицинска сестра във ІІ Вътрешно отделение, а на трето Димитринка Ставрева – медицинска сестра във ІІ Вътрешно отделение.

Приветствие от името на директора на болницата Атанас Атанасов към отличените поднесе д-р заместник-директорът на болницата Недко Тодоров.

“В края на годината сме и сме се събрали да си изкажем благодарности за свършената работа и да наградим призьорите в анкетата, която отразява мнението на пациентите и е по-скоро висока оценка за професионализма на нашите колеги. Пациентите са усетили, че не са клинични пътеки , а пациенти и това се определя с хубавата българска думичка човещина”, каза д-р Недко Тодоров. Той пожела здраве и повече късмет на всички през новата година.

Наградите на лекарите и специалистите по здравни грижи връчи главната сестра на МБАЛ – Шумен Румяна Желязкова.

Отличените лекари и медицински сестри изказаха искрени благодарности на пациентите, които са гласували за тях.

Победителят в тазгодишната анкета сред пациентите д-р Ивайло Балабанов заяви след награждаването си, че тази награда от пациентите е най-ценна за медиците. “Ние работим за хората и тяхното признание тежи много”, каза д-р Балабанов.

Началникът на АГО в шуменската болница обясни, че както в цялата страна, така и в Шумен раждаемостта продължава да спада. Той допълни, че по текущи данни броят на ражданията спрямо миналата година се очаква да бъде с 200 по-малко.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама