"Българската левица" ще сезира Европейската комисия за цензура в БНР

14:49, 22 дек 15 / Политика 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От партия "Българската левица" се обявиха против свалянето от ефир на предаването "Деконструкция", като го наричат "политически скандал", съобщават от партията в писмо до медиите. От там са решени да се обърнат към европейските институции, които да предприемат мерки срещу "ограничаването на свободата на словото и по-нататъшното разрушаване на демокрацията в България". 

Прилагаме и пълния текст на писмото:

Свалянето на предаването „Деконструкция” от ефира на БНР е политически скандал. Това показва само засилващото се разрушаване на демокрацията в българското общество. Една малка група политици, считащи себе си за елит, смятат, че държавата и медиите им принадлежат. Решението за сваляне на предаването „Деконструкция” от ефир е несъвместимо не само с българската Конституция, но и с основните принципи на Европейския съюз. Именно националното радио има за задача да осигурява платформа за изразяване на различните мнения. В резултат на дългогодишно създаване на страх в националните и частните медии на политическа основа, свободата на словото в България е ограничена. Десетки критични журналисти бяха прогонени. Сегашното сваляне на предаването „Деконструкция” от ефир е нова кулминационна точка. Ние, от партия „Българската левица” заявяваме ясно и категорично своята солидарност с Петър Волгин и настояваме за незабавното връщане на предаването „Деконструкция” в ефира на БНР.

Ръководството на партия „Българската левица” ще се обърне с писмо към Европейската комисия, като ще настоява тя да предприеме мерки спрямо засилващата се цензура и ограничаването на свободата на словото в България. Ние се надяваме, че след упражняване на съответния натиск от Брюксел, правителството ще спре по-нататъшното разрушаване на демокрацията в България. Призоваваме Ви да подкрепите страницата „Да върнем „Деконструкция” в ефира на БНР”  във Facebook.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама