Полицията напомня да бъдем внимателни с пиратките

14:51, 22 дек 15 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Забранена е продажбата на фойерверки от категория I на лица под 12 години, от категория II - на лица под 16 години, от категория III -  на лица под 18 години. За това напомня Областната дирекция на МВР в Добрич.

От пресцентъра на дирекцията посочват, че неправилната употреба на пиротехнически изделия всяка година е съпроводена с нежелани инциденти – наранявания, пожари и други. Такива изделия могат да се продават само в търговски обекти, на които е издадено разрешение за търговия с тях от МВР. Всяко изделие трябва да е в оригинална опаковка и придружено с инструкция за употребата му на български език. При използване му трябва да се спазват инструкциите за употреба. Забранена е продажбата и употребата на пиротехнически изделия с видимо повредена, разкъсана опаковка, фитил и др., посочват от ОД на МВР.

Дирекцията напомня и за забраната за употребата на пиротехнически в близост до леснозапалими материали, както и в районите на здравни и лечебни заведения, учебни заведения, социални домове, молитвени домове, храмове и манастири и употребата на пиротехнически изделия, с изключение на категория на фойерверки от категория 1, в закрити помещения.

Не се разрешава носенето и употребата на неогнестрелни оръжия (газ-сигнални пистолети и пневматични пушки) на обществени места, употребата на огнестрелни оръжия с цел, различна от целта, за която са придобити. Забранено е и носенето и употребата на огнестрелни оръжия по време на  масови мероприятия, в обществени заведения за хранене и увеселение, в молитвени домове, храмове и манастири, в здравни и лечебни заведения, в учебни заведения в социални домове, при и след употреба на алкохол, наркотични или упойващи вещества.

Санкциите на нарушителите са в размер от 500 лв. до 3000 лв., посочва още пресцентърът на ОД на МВР.    

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама