Камбаната остава „на топло”

15:09, 22 дек 15 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургаският апелативен съд не уважи жалбата на Стойчо Радев-Камбаната и го остави в ареста, съобщиха от прокуратурата.

Припомняме, че на 11 декември тази година Окръжният съд в Бургас измени мярката на Радев от „домашен арест“ в „задържане под стража“ по искане на Окръжната прокуратура в града. Аргументите на държавното обвинение се базираха на постоянните нарушения на Радев, който излизал от дома си без необходимото разрешение от Прокуратурата.

Стойчо Радев е привлечен като обвиняем на 8 октомври за това, че четири дни по-рано заедно с Ангел Тръпчев-Кемала и Недко Койчев са отвлекли 29-годишния Григор В. от Пазарджик в района на жп гарата в Бургас. Те откарали пазарджиклията с лек автомобил в къща, намираща  се в несебърското село Оризаре. Там затворили отвлечения в къщата и в продължение на три дни няколкократно му нанасяли побой.

На 9 октомври окръжният съдия Мъгърдич Мелконян наложи спрямо тримата обвиняеми мярка за неотклонение „домашен арест“.

Днес представителят на Апелативна прокуратура се противопостави на подадената жалба, като я обяви за неоснователна. Прокурорът бе категоричен, че предходната съдебна инстанция правилно е изменила мярката за неотклонение на Радев в по-тежка. Той се позова на  множеството регистрирани случаи на нарушаване на домашния арест, които органите на МВР са установили. При едно от тях Радев е извършил престъпление, тъй като е управлявал МПС без да има това право. Позовавайки се на този факт, прокурорът заяви, че ако обвиняемият не бъде задържан под стража, бил могъл да извърши друго престъпление.

Апелативният съд се съобрази с мотивите на прокуратурата и определи Стойчо Радев да остане в ареста. Определението на съда е окончателно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама