Конфискуваха 30 кг незаконно свинско месо в Стамболийски

15:39, 22 дек 15 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
30 килограма нерегламентирано свинско месо конфискуваха инспектори от пазара в Стамболийски в събота. Това съобщи пред репортер на Topnovini.bg д-р Камен Янков, директор на Областната дирекция по безопасност на храните.

Месото е било без необходимите за продажба документи. Продавачите са избягали и служителите не са могли да съставят акт за нарушението. Иззетото количество е обработено с препарат и изпратено за унищожение в екарисаж.

Днес на територията на Пловдив и областта отново се извършват проверки, допълни д- р Янков. Те са част от акцията на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) за масови проверки в навечерието на коледните и новогодишните празници.

10 екипа в Пловдив и още 5 в областта инспектират фирми за производство и търговия с храни, складове на едро, заведения за обществено хранене, обекти за търговия на дребно, пазари и борси, както и обекти, предлагащи услугата "all inclusive".

Инспекторите ще следят за произхода, сроковете, условията на съхранение и правилното етикетиране на храните, както и за регистрацията на обектите и съответствието на сградов фонд и оборудване.

По време на празниците Областната дирекция по безопасност на храните ще има дежурен екип, който ще извършва проверки по сигнали за нередности. А гражданите ще могат да сигнализират на горещия телефон на БАБХ - 0700 122 99, или на сайта на агенцията

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама