Няма пари за ремонт на Аспаруховия мост във Варна

16:05, 22 дек 15 25 644 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В държавния бюджета за следващата година не са осигурени необходимите средства за ремонт на Аспарухов мост. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която бе на работно посещение във Варна.

По думите й рехабилитацията на съоръжението зависи от възможността за добра събираемост на приходите. 

"Благодарение на нея всяка година се осигурява допълнителен ресурс за изпълнението на отделни проекти, тъй като само приходите от винетни такси, дори след повишението на цената им, не са достатъчни за финансиране на всички необходими дейности по поддръжка на пътната инфраструктура“, каза Павлова. 

Тя припомни, че по този начин са осигурени 100 млн. лв., с които бяха ремонтирани най-компрометираните стари участъци от магистралите "Хемус“ и "Тракия“. 

"Средствата, които са необходими са много, тъй като имаме много пътища в лошо състояние“, подчерта министърът.

Topnovini.bg припомня, че ремонтът на Аспаруховия мост трябва да започне от така наречения "малък” мост преди него. Кметът Иван Портних бе получил уверение от премиера Бойко Борисов, че през тази година от държавния бюджет ще бъдат отпуснати 10 млн. лева за реновиране на съоръжението. След като бъде готов окончателният проект за ремонта, трябва да започне и същинска рехабилитация на Аспаруховия мост, каквато не е имало от построявянето му през 1976 г. Приоритетно през 2016 г. за целта щяха да бъдат опуснати 35 млн. лева от бюджета. Евентуалната промяна в конструкцията на платната предвижда и оформяне на велоалея, като идеята вече е обсъдена със специалисти от "Пътна инфраструктура”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама