Волгин: Протестът е в защита на различните гледни точки и свободата изобщо

16:08, 22 дек 15 25 569 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Протест в защита на свободата на словото, но и на плурализма. Така обясни акцията в своя защита водещият на сваленото от ефира на Националното радио предаване „Деконструкция“ Петър Волгин пред София Topnovini.bg.

Съветът за електронни медии (СЕМ) санкционира БНР заради един от броевете на радиопредаването с мотива, че за пореден път водещият е нарушил разпоредбите на Закона за радиото и телевизията, като е пренебрегнал плурализма на гледните точки. От своя страна ръководството на БНР свали „Деконструкция“ от ефир. Днес стотина симпатизанти на предаването протестираха пред сградата на националното радио, като настояха предаването на Волгин да продължи да се излъчва.

„Изключително много благодаря на всички хора, които са дошли днес тук. Гледам на това като на протест изобщо в защита на свободата на словото и в защита на различните гледни точки, на плурализма. Това, което правят СЕМ и мениджмънтът на националното радио е извън всякаква квалификация. Това няма нищо общо с демокрацията, свободата и плурализма“, заяви Волгин.

Журналистът не отговори еднозначно на въпроса дали наистина търси повече от едно мнение, когато представя темите си, и доколко регулаторът е прав в решението си да глоби радиото.

„Това е просто една политическа поръчка, която СЕМ изпълнява – да се затвори устата на едно предаване, което е опозиционно, което е критично настроено към властта, и те, хората също си пазят хляба“, каза още Волгин. Той обаче беше категоричен, че при всяко положение медията трябва да застане зад гърба на своите автори.

„В една нормална държава работодателите би трябвало да застанат зад авторите си. Ако действително един човек е смел, интелегентен и държи на хората, с които работи, би трябвало да постъпи по този начин“, каза журналистът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама