23 млн. долара от застраховка получи компанията на разбилия се над Синай руски самолет

16:15, 22 дек 15 / Свят 25 249 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Руската авиокомпания "Когалимавия", чийто самолет се разби над Синайския полуостров е получила обезщетение в размер на 23 млн. долара, пише Би Би Си.

Според доклада на застрахователната компания „Ингосстрах“ експлозията на борда на еърбъс A321 в небето е призната като застрахователно събитие. Застрахователите определят състоянието на машината като тотална щета, за това предприемат изплащането. Освен това компанията ще изплати обезщетения на близките на загиналите в самолетната катастрофа. До момента общата сума, която роднините на жертвите трябва да получат е 143 млн. рубли.

Припомняме, че самолетът А321, изпълняващ полет от Шарм ел Шейх до Санкт Петербург, се разби на 31 октомври над Синайския полуостров, близо до Ел Хасна, Египет. Загинаха всичките 224 пасажери, намиращи се на борда.

Това е най-голямата самолетна катастрофа в историята на руската авиация. Според Федералната служба за сигурност на Русия на борда на машината е избухнало самоделно взривно устройство с мощност 1 кг. тротилов еквивалент.

Отговорност за катастрофата пое терористичната организация „Ислямска държава“. В профил в социална мрежа джихадистите публикуваха снимка на бомба, за която твърдят, че е поставена от техен боец на борда на самолета.

Все още се очаквах официалното становище на египетските власти, разследващи причината за катастрофата. По-рано разследващите инцидента обявиха, че не са открили никакви доказателства за тероризъм.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама