Иван Иванов няма да напуска председателския си пост от КЕВР

16:26, 22 дек 15 25 406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов, който е и член на ДСБ, няма да се оттегля от поста си. Това заяви той пред журналисти в отговор на въпрос дали ще последва примера на членове на ДСБ, които се оттеглиха от управленски постове след провалената съдебна реформа.

Иванов каза, че комисията е независим и надпартиен орган, а той и неговите колеги са в качеството си на експерти в КЕВР. Според него една от основните цели, която се предвижда от промените в Закона за енергетиката при избора на членове на енергийния регулатор от Народното събрание, е утвърждаване на политическата и корпоративната независимост на органа.

По неговите думи наличието на политическите функции от миналото на представител в подобен орган не означава, че към момента той има такива. Шефът на КЕВР даде за пример националните омбудсмани Гиньо Ганев и Константин Пенчев, които са участвали в политиката и са управлявали независими институции.

Иванов беше избран от парламента за председател на КЕВР. Той беше предложен от Реформаторския блок и бе единствената номинация за този пост.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама